İŞKUR Kursiyer Ücretleri (Maaşları) Ne Kadar Oldu?

İŞKUR kursiyer ücretleri, kişinin katıldığı eğitim programı kapsamına göre değişiklik göstermektedir. Kursiyer ücretleri 25 TL ile 85TL arasında değişiklik göstermektedir. İŞKUR’un vermiş olduğu eğitimler içerisinde en sık tercih edilen kurs, İşbaşı Eğitim Programı olarak belirlenmiştir.

Bu program kapsamında belirlenen kursiyer ücretleri güncel olarak şu şekildedir:

  • İşsizlik ödeneği alan kişilere 38,85 TL ödeme yapılmaktadır.
  • Öğrencilere 58,27 TL ödenmektedir.
  • İşsizlik ödeneği bulunmayan ve öğrenci olmayan kişilerse 77,70 TL almaktadır.
  • Geleceğin mesleği olarak belirlenen mesleklerdeki programlarda 85 TL ödenmektedir.
  • Sanayi sektöründe eğitim alan kadınların 2-5 yaş arası çocuğu olması halinde aylık 400 TL destek sağlanmaktadır.

İŞKUR İşbaşı Eğitim Kursu kursiyer ücretleri kapsamında verilen zaruri gider yardımının yanı sıra kişilerin genel sağlık sigortası prim giderleri ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi de yatırılmaktadır.

İŞKUR Kursiyer Ücreti Alma Şartları Nelerdir?

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı kapsamında sağlanan kursiyer ücretleri, katılımcıların zaruri giderlerini karşılaması için sağlanmaktadır. İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı kapsamında kursiyer ücreti almaya hak kazanabilmek için kişinin ilgili programa kayıt yaptırması ve kurs süresince en fazla %10 devamsızlık yapmış olması gerekmektedir. Aksi bir durumda kurs ücreti ödenmeyecektir.

İŞKUR Kursiyer Ücreti Nereye Yatırılmaktadır?

İŞKUR kursiyer ücretleri, kursiyerlerin banka hesaplarına yatırılmaktadır. Ödemelerin hangi bankalara yapılabileceği İŞKUR tarafından belirlenmektedir. Kişilerin kursiyer ücretini alabilmesi için ilgili bankaya giderek kimlik belgesi ibraz etmesi gerekmektedir.

İŞKUR Maaşları Ne Kadar, Ne Zaman Yatar?

İşkur’un En Çok Tercih Edilen Kursları

İşsizlik Maaşı Ne Kadar, Kaç Ay Alınır?

İŞKUR Kursiyer Ücreti Sorgulaması Nasıl Yapılır?

İŞKUR kursiyer ücretlerinin ne zaman yatırıldığına dair net bir bilgi bulunmamaktadır. Bu nedenle kişilerin maaş sorgulaması yapma ihtiyacı söz konusu olabilmektedir. İŞKUR kursiyer ücreti sorgulaması yapmak isteyenlerin iki seçeneği bulunmaktadır.

Bu seçenekler şu şekilde listelenebilmektedir:

  • Eğitim programına katıldığınız İŞKUR kurumuna bizzat giderek kursiyer ücretinizin yatıp yatmadığı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
  • İŞKUR’un kursiyer ücreti yatırmak için anlaşma sağladığı banka ile iletişim kurarak sorgulama işlemi yapılabilmektedir.

İŞKUR İşbaşı Eğitim Kursu Nedir?

İŞKUR İşbaşı Eğitim Kursu, kurum bünyesinde kaydı bulunan işsiz kişilerin mesleki deneyim sahibi olmasını sağlamak için verilen eğitim programıdır. Eğitim programı kapsamında kursiyerlerin mesleki yeterliliklerini geliştirmeleri amaçlandırmaktadır.

Bu kapsamda mesleki uygulamalar yapılmaktadır. İŞKUR İşbaşı Eğitim Programının kursiyerlere sağladığı en büyük fayda, teoride kalan bilgilerini pratiğe dökme imkanı sunmasıdır. İŞKUR eğitim programı kapsamında işbaşı eğitim görülecek yeri, kursiyerler bizzat kendisi seçebilmektedir.

Aynı şekilde işverenlerin de katılımcı adayı bulma şansı bulunmaktadır. Bununla birlikte her iki tarafın da işveren ve katılımcı bulma işlemini İŞKUR’dan talep etme hakkı da bulunmaktadır.

İŞKUR İşbaşı Eğitim Kursu Başvurusu Nasıl Yapılır?

İşkur İşbaşı Eğitim Kursu başvuruları İŞKUR İl ve İlçe Müdürlüklerine bizzat gidilerek gerçekleştirilebilmektedir. Kurs başvuruları için herhangi bir süre sınırlaması bulunmamaktadır.

İŞKUR İşbaşı Eğitim Kursu Şartları Nelerdir?

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programına katılabilmek için sağlanması gereken şartlar kurum tarafından belirlenmektedir. Güncel olarak İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı için sağlanması gereken şartlar şu şekilde belirlenmiştir:

  • İşsiz kişinin İŞKUR kaydının kaydı bulunması gerekmektedir.
  • Kişinin 15 yaşını tamamlamış olması gerekmektedir.
  • Kişinin İşbaşı Eğitim Programına katılacağı işverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısımı veya eşi olmaması gerekmektedir.
  • Kişinin emekli olmaması gerekmektedir.
  • Kursiyerin programa katılım sağlamadan önceki 3 ay içerisinde işverenin çalışanı olmaması gerekmektedir.
  • İŞKUR kapsamında verilen iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanılması gerekmektedir.

İŞKUR İşbaşı Eğitim Kursu Programları Ne Kadar Sürmektedir?

İŞKUR İşbaşı Eğitim Kursu Programları için belirlenen süreler şu şekildedir:

  • Bilişim sektöründe en fazla 6 ay eğitim verilmektedir.
  • İmalat sektöründe en fazla 6 ay eğitim verilmektedir.
  • Muhabirlik sektöründe en az 9 ay eğitim verilmektedir.
  • Tehlikeli veya çok tehlikeli mesleklerde MEB Hayat Boyu Öğrenme Modüllerinin asgari süresi baz alınarak eğitim süresi belirlenmektedir.
  • Geleceğin meslekleri olarak belirlenecek sektörlerde en fazla 9 ay sürmektedir.
  • Diğer sektörlerde en fazla 3 ay sürmektedir.

Günlük olarak asgari süre sınırlaması 5 saat, azami süre sınırlaması ise 8 saattir. Haftada maksimum 45 saat eğitim verilebilmektedir. İŞKUR kursiyer ücretleri günlük olarak hesaplanmaktadır.

İŞKUR Mesleki Eğitim Kursu Nedir?

İŞKUR’a kayıtlı olan işsiz kişilerin niteliklerini geliştirmek için hazırlanan kurslardır. Bu sayede kişilerin piyasada ihtiyaç duyulan bir mesleği edinmesi sağlanmaktadır. Kurumun meslek edindirme kurslarında işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekler üzerinde durulması sebebiyle işsiz kişinin istihdam edilme ihtimali oldukça artmaktadır. Hatta bu meslekler arasında istihdam garantisi verilen meslekler dahi bulunmaktadır.

İŞKUR Mesleki Eğitim Kursu Kursiyer Ücretleri

İŞKUR Mesleki Eğitim Kursu kursiyer ücretleri şu şekilde belirlenmiştir:

  • Günlük 30 ila 50 TL arasında değişiklik göstermektedir.
  • Sanayi sektöründe eğitim alan kadınların 2-5 yaş arası çocuğu olması halinde aylık 400 TL destek sağlanmaktadır.

İŞKUR Mesleki Eğitim Kursu kapsamında sağlanan ücret, kurum müdürlükleri tarafından belirlenerek kişilere bilgilendirme yapılmaktadır. Mesleki eğitim kursu kursiyer ücretleri kapsamında verilen zaruri gider yardımının yanı sıra kişilerin genel sağlık sigortası prim giderleri ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası pirimi de yatırılmaktadır.

İŞKUR Mesleki Eğitim Kursu Başvuru Nasıl Yapılır?

İŞKUR Mesleki Eğitim Kursu başvuruları için kullanılabilecek iki farklı kanal bulunmaktadır. Bu kanallardan ilki İŞKUR İl ve İlçe Müdürlükleridir. Başvuru için herhangi bir süre sınırlaması bulunmamaktadır. Kişi istediği zaman bizzat giderek başvuru işlemini gerçekleştirebilmektedir.

İŞKUR Mesleki Eğitim Kursuna başvuru yapmak için kullanılabilecek ikinci başvuru kanalı ise İŞKUR e-şubedir. https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=1 linkine tıklanarak kurumun Mesleki Eğitim Programı için açmış olduğu online başvuru kanalı kullanılabilmektedir. Başvuru işleminizi gerçekleştirmek için görüntülenecek olan sayfada talep edilen bilgileri girmeniz gerekmektedir.

İŞKUR Mesleki Eğitim Kursu Şartları Nelerdir?

İŞKUR Mesleki Eğitim Kursları için kurum tarafından belirlenen bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartların sağlanamaması halinde kurs başvuruları olumsuz olarak sonuçlandırılmaktadır.

İŞKUR Mesleki Eğitim Kursu için aranan şartlar şu şekildedir:

  • Kişinin İŞKUR bünyesinde kaydı olması gerekmektedir.
  • Kişinin işsiz olması gerekmektedir.
  • Kişinin talep ettiği meslek için uygun olması gerekmektedir.
  • İşverenin talep ettiği şartların kişide bulunması gerekmektedir.
  • İŞKUR bünyesinde sunulan danışmanlık hizmetlerinden faydalanılmış olması gerekmektedir.
  • Kişinin emekli olmamış olması gerekmektedir.

İŞKUR Mesleki Eğitim Kursu Programları Ne Kadar Sürmektedir?

İŞKUR Mesleki Eğitim Kursları için belirlenen azami süre 160 fiili gündür. Mesleki eğitim kursları günlük en az 5 ve en fazla 8 saat yapılabilmektedir. Bu sürelerin haftalık 40 saati geçmemesi ve 30 saatten az olmaması gerekmektedir. Resmi ve dini tatillerde eğitim verilmemektedir.

İŞKUR Mesleki Eğitim Kursu, devam zorunluluğu olan bir kurstur. Kişilerin İŞKUR kursiyer ücretleri kapsamında sağlanan yardımdan faydalanabilmesi için %10 devamsızlık sınırını aşmaması gerekmektedir. Aksi bir durumda kişinin kurs ile ilişiği kesilerek ödeme yapılmamaktadır. Zorunlu bir durum olması halinde izin verilebilmektedir. Ancak maksimum 5 günlük izin alınabilmektedir.

2 Yorum
  1. İşkur kursiyer ücretleri 2020 tarihi itibaren değişmiştir.suan yayınlamış oldugunuz bilgi 2019 ait bilgilerdir .tekrar kontrol edilir güncelleyebilir mısınız .yayınlanan bilgiler yanlıştır.

    1. Merhaba
      İlginize çok teşekkür ederiz. Bilgiler güncellenerek tekrar yayınlanacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu