Muhtaç Aylığı (Maaşı) Sorgulama ve Başvuru İşlemleri

Fakirlik belgesine sahip olan kişilere, kaymakamlık tarafından düzenli olarak muhtaç aylığı ödemesi yapılmaktadır. İlçelerden sorumlu olan kaymakamlıklar ve SYDV tarafından ödenen fakirlik maaşları, Aile, Çalışma ve Sosyal hizmetler Bakanlığı tarafından karşılanmaktadır. Fakirlik belgesine sahip olan tüm vatandaşlar, maddi durumu düzelene kadar muhtaç aylığından faydalanabilirler. Her ay maaş şeklinde ödenen muhtaç aylıkları, maddi durumunu düzelen kişilerden kesilmekte ve yeni kişilere devredilmektedir.
Fakirlik belgesinin geçerlilik süresi içerisinde verilen muhtaç aylıkları, daha sonraki dönemlerde geri ödenmez ve bu aylıkların ödemesi talep edilmez. Okula giden çocukları bulunan kişilere, daha yüksek tutarda muhtaç aylığı verilmektedir.
Başlıklar
Fakirlik Maaşının Genel Özellikleri Nelerdir?
Fakirlik belgesi bulunan ve ailesinin geçimini sağlayacak düzeyde gelire sahip olmayan kişiler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından verilen muhtaç aylıklarını kullanabilirler. Muhtaçlık durumu geçene kadar, ailenin gıda, ısınma, barınma ve eğitim masraflarının karşılanabilmesi için belirli tutarda muhtaçlık aylığı ödenmektedir.
Ortalama 4 kişilik bir aile için belirlenen tutarlar, 18 yaşından küçük engelli çocukları bulunan kişilere, bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası bulunan kişilere, sosyal güvencesi olmayan yaşlılara ve okula giden çocuklarının masraflarını karşılamakta zorlanan ailelere verilmektedir.
Fakirlik Maaşı Başvurusu Yapma Şartları Nelerdir?
Muhtaçlık aylığı başvurusu yapmak için gerekli görülen koşullar, şu şekilde sıralanmaktadır:
- Muhtaç aylığı kullanımı için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekir.
- 18 yaşından küçük olan kişiler adına, anne ya da babalarının başvuru yapması gerekecektir. Anne ve babası olmayan kişilerin abla ya da abileri, kişiler adına muhtaçlık aylığı başvurusu yapabilir. 18 yaşından küçük kişilere ödenecek muhtaç aylığı, yetim maaşı olarak adlandırılmaktadır.
- Anne ve babasını kaybeden çocukların muhtaç aylığından faydalanabilmesi için sigortalı olarak işe girmemeleri gerekir. Anne ve babanın ölümünün belgelenmesi için ölüm raporu hazırlanmalıdır.
- Hastalık sebebiyle çalışamayan kişiler, güncel sağlık raporunu kuruma teslim etmelidir.
- 18 yaşın altında ya da üstünde engelli çocuğu bulunan kişiler, 2022 engelli raporuyla birlikte kuruma gitmek zorundadır. Çocukların akli dengesi yerinde değilse, aylıklar anne ve babaya ödenecektir. Akli dengesi yerinde ve 18 yaşını tamamlamış olan engelli kişiler, muhtaç aylığı başvurularını kendileri yapmalıdır.
- Engellilere verilen muhtaç aylığından faydalanabilmek için 2022 aylığının oranı en az %40 olmak zorundadır.
- Aylık geliri bulunan ya da SGK sigortası kapsamında çalışan kişiler, fakirlik maaşından faydalanamazlar.
- Muhtaçlık aylığı başvurusu yapan kişi ya da kişilerin, hiçbir sosyal güvencesi olmamalıdır.
- Ölüm aylığı, dul maaşı, nafaka ya da emekli maaşı alan kişiler, SYDV muhtaçlık aylıklarından faydalanamazlar.
- Muhtaç aylığı talep eden kişilerin, mahkeme kararıyla vasi altına alınmaması gerekir. Kendilerine vasi atanan kişilerin bakımları, vasiler tarafından üstlenilmelidir.
Muhtaç Aylığı Başvurusunda Gerekli Belgeler
Fakirlik maaşı başvurusunda talep edilen evraklar şunlardır:
- Muhtaç aylığı başvuru dilekçesi
- Kimlik belgesi fotokopisi
- Aile halkına ait kimlik belgesi fotokopileri
- Fakirlik belgesi
- İkametgâh kayıt belgesi
- Okula giden çocuklara ait öğrenci belgesi
- Gelir belgesi
- SGK hizmet dökümü
- Kira sözleşmesi ya da oturulan eve ait tapu belgesi fotokopisi
- Engelli çocuklara ait 2022 engelli raporu
- Vefat eden eş ya da anne babaya ait ölüm belgesi
Gerekli evrakların, fakirlik maaşı başvurusu aşamasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürlüklerine teslim edilmesi gerekir.
Muhtaçlık Aylığı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Fakirlik maaşı başvurusu yapmak için ikamet adresinde yer alan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüklerine gidilmesi gerekir. Gerekli evrakların kuruma elden teslim edilmesi ya da posta yoluyla ulaştırılmasının ardından, muhtaç aylığı başvurusu işleme alınacaktır. Kurul tarafından yapılan inceleme sonucunda, kişilerin fakirlik maaşına uygun olup olmadıkları tespit edilir.
Posta yoluyla iletilecek başvuru evraklarının içinde, muhtaç aylığı başvuru dilekçesinin bulunması zorunludur. SYDV internet sitesi üzerinden, muhtaç aylığı başvuru formunun taslağı indirilmeli ve yazıcıdan çıktısı alındıktan sonra, formda yer alan tüm bilgiler doldurulmalıdır.
Doğrudan kuruma giderek başvuru yapan kişiler, başvuru formunu kurumdan temin edebilirler.
Muhtaç Aylığı Başvuru Formu İndir
Muhtaç Aylığı Başvuru Sorgulama
Muhtaç aylığı başvuru sorgulama işlemleri, e-devlet sistemi kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Muhtaç aylığı başvuru sorgulaması için aşağıda belirtilen adımlar takip edilmelidir:
Muhtaç Maaşı Sorgulamak İçin TIKLAYINIZ
- https://www.turkiye.gov.tr/aile-bakanligi-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama bağlantı adresine tıklayarak, e-devlet Sosyal Yardım Sorgulama sayfası açılmalıdır.
- Sosyal yardım sorgulaması için sayfanın ortasında bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneği kullanılmalı ya da sayfanın sağ kısmında bulunan “Giriş Yap” seçeneğine tıklanmalıdır.
- Sistem giriş sayfası açıldıktan sonra, T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi doğrulandıktan sonra, sistem girişi yapılacaktır.
- “Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak, Sosyal Yardımlar işlem sayfası açılacaktır.
- Sosyal Hizmetler Vakfı Müdürlüğü sorgulama sayfası açıldıktan sonra, sayfada yer alan “Muhtaç Aylığı” bölümüne tıklanmalı ve başvuru sorgulaması yapılmalıdır.
Muhtaç aylığı başvurusu onaylandığı zaman, sorgulama ekranında gerekli bilgiler sıralanacaktır. Fakirlik maaşı başvurusu geri çevrildiğinde, sorgulama ekranı boş bırakılır ve herhangi bir bilgiye yer verilmez.
Muhtaçlık Aylığı Ne Kadardır, Ödemeleri Nasıl Yapılır?
Fakirlik maaşının limiti, 2023 yılında getirilen %15 zam sonrasında, aylık 2088 TL’ye çıkarılmıştır. Muhtaçlık aylıkları, fakirlik belgesinin geçerlilik süresi devam ettiği sürece, ödenmeye devam etmektedir. Aylık olarak verilen muhtaçlık aylıkları, PTT vezneleri ya da PTT ATM’leri üzerinden çekilmelidir. PTT Bank ya da PTT Mobil hesabı bulunan kişiler, online olarak da muhtaçlık aylığı çekimi yapabilirler. Muhtaç aylığı ödemeleri, başvurunun onaylandığı tarihten itibaren gerçekleştirilir.
Fakirlik maaşı yerine, engelli maaşı ya da yaşlılık maaşı alan kişiler, T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre maaş ödemesi alacaklardır. T.C. kimlik numarası ya da doğum tarihine göre belirlenen ödeme tarihleri, muhtaç aylığı sorgulama ekranında yer almaktadır. Muhtaç aylığı ödeme tarihlerinde PTT şubesine gittikten sonra, aylıklar farklı bir hesaba yönlendirilebilir ya da PTT üzerinden çekilebilir.
Muhtaç Aylığı Başvurusunun Değerlendirildiği Kriterler Nelerdir?
Fakirlik maaşının alınıp alınamayacağının belirlenmesi için aşağıda yer alan değerlendirmeler yapılmaktadır:
- Fakirlik belgesinin olup olmadığı,
- Çocukların anne ya da babalarının hayatta olup olmadığı,
- Kişilerin şehit çocuğu olup olmadığı,
- Boşanma yaşanan aileler arasında nafaka kullanım hakkının olup olmadığı,
- Kişilere ait Sosyal Güvenlik Kurumu sigortasının olup olmadığı,
- Devlet kurumları tarafından sosyal yardım alınıp alınmadığı,
- Kişilerin oturdukları evin kira ya da kendilerine ait olması,
- Engelli raporu kapsamında talep edilen maaşlarda, engelli raporunun oranları (%40 / %70 / %90)
- Engellilerin evli ya da bekar olmaları,
- Engelliler için evde bakım maaşının olup olmadığı, değerlendirilen kriterler arasındadır.
Fakirlik Belgesi Nasıl Alınır?
Fakirlik belgesi başvuruları, mahalle muhtarlıkları üzerinden gerçekleştirilmektedir.
- Kimlik belgesi ve SGK hizmet dökümüyle birlikte, mahalle muhtarlıklarına gidilerek fakirlik belgesi başvurusu yapılmaktadır.
- Başvuru esnasında, hiçbir ücret talep edilmemektedir.
- Her haneden, sadece 1 kişi adına muhtaçlık belgesi çıkarılmaktadır. Muhtaçlık belgeleri, 18 yaşından büyük olan kardeşleri kapsamayacaktır. Bu sebeple, anne ya da babanın muhtaçlık belgesi alması daha kapsamlıdır.
- Başvuru formu doldurulduktan sonra, muhtaçlık belgesi başvurusu tamamlanacaktır.
- Muhtaçlık belgeleri, sadece 18 yaşından büyük kişilere verilmektedir.
Fakirlik belgesi onaylandıktan sonra, muhtaçlık aylığı ve diğer yardımlar için başvuru yapılabilir.
Dul ve Yetim Aylığı (Maaşı) Ne Kadar, Nasıl Alınır?
Yetim Maaşı Nasıl Alınır? Ne Kadar? Kimler Alabilir?
merhabalar eşim çalışmıyor sgk yok gelirimiz yok muhtaç aylığı alabilirmiyim nasıl nerelere başvurmam gerekiyor
sigortanız olmaması ve uzerınıze kayıtlı araç ev arazı bulunmaması gerekır basvuru yapmak ıcın once muhtarlıga gıdıp muhtaclık aylıgı belgesını muhtarlıktan alın sonra yardımlasmaya gıdıp ordan gelır testı yaptırın ve basvurunuzu tamamlayın
Merhaba iyi günler, babam ben küçükken vefat ettiği için muhtaç aylıgı alıyorum, ve üniversite ögrencisiyim. Annemle birlikte yaşıyorum şuan ve annem bu zamana kadar çalışmamıştı şimdi ise işe başlayacak ve bu sigortalı bir iş. Annem işe başladığı taktirde benim muhtaçlık aylıgım kesilir mi acaba?
kesilir çünkü gelir testiniz iptal olacak ve yenıden degerlendırılecek bu durumda aileden birinin maaş aldıgı tespit edılecek ve maasınız kesılecektır
Benim halam var 63 yaşında hiç bir geliri yok sosyal güvencesi yok daha önce sigortalı bir işte çalışmadı annesi 10 babası 35 yıl önce vefat etti anne yada babadan herhangi bir maaşı yok. Üzerine kayıtlı bir taşınmazı faln yok. Ayrıca hiç evlenmedi abisi ile yani benim annem babamla birlikte yaşıyor. Fakirlik yada muhtaç aylıgı alabilir mi.
Merhaba
Fakirlik belgesi aldıktan sonra, fakirlik maaşı için başvuruda bulunabilirsiniz.
Yardim almışdim en son ağustos ayında.SGK am yok,belirli işim yok,yemyeli çalışmaktayım.6 cocuğum var.Ben Muhtac Ayliği ala biliyormuyum?
Merhaba
Aşağıda belirtilen şartları sağladığınız takdirde başvuruda bulunabilirsiniz.
Herhangi bir gelir ve aylık hakkından yararlanmayan, her hangi bir gelire sahip olmayan, nafaka bağlanmayan, menkul ve gayrimenkul malı olmayan ve çalışma gücünü % 40`ın üzerinde kaybeden muhtaç, özürlü ile ayrıca, annesi veya babası olmayan 18 yaşından gün almamış yetim çocuklara, Muhtaç Aylığı ve Vakıf İmaret Yönetmeliği hükümlerine göre aylık bağlanmaktadır.
Talebininizi ikamet ettiğiniz ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta ile yapabilirdiniz.
muhtaçlık aylığı almanız için hiç bir işte çalışmıyor olmanız gerekır ancak sız yınede başvuru yapın belkı degerlendırmeye alırlar evlı oldugunuz ıcın
Merhaba benim 3 çocuğun var 2 kizim ilk ogretim 1 sinif ogrencisi oğlum ana okuluna vermiştim ama okuldan almak zorunda kaldım ihtiyaçlarını karsilayamadim için abim kira esim inşaat işçisi kışın iş bulamıyor muhtaç aylığına bende baş vurabilirmiyim
Merhaba
Muhtaç aylığına başvuruda bulunmak için belirlenen şartlar arasında herhangi bir gelirin olmaması ve sosyal güvence sahibi olmamak gerekmektedir.
MERHABA MUHTAÇLIK MAASI İÇİN BASVURU YAPTIM FAKAT YAŞADIGIM İLÇEDEKİ YARDIMNLAŞMA VAKFI BU MAASIN BANA 2 AYDA BİR YATACAGINI SÖYLEDİ İNCELEDİĞİMDE BÜTÜN SİTELER DE HER AY YATACAGINI YAZIYOR HER AY ALMAK İÇİN NE YAPMAM GEREKİYOR
Merhaba
Muhtaçlık maaş ödemesi her ay yapılmaktadır.
O ZAMAN BİR AYLIĞI CEBE Mİ İNDİRYO BURDAKİ VAKIF OYLEMİDUSUNMEM GEREKİYO
Merhaba
Yanlış bilgilendirme olmuş, yardım ödemenizin çıkması durumunda tarafınıza direkt olarak ödemesi yapılır.
Her hangi bi gelirim yok evim kira cocugum ile yasiyorum eşim yok. Yardim almak istoyorum ne yapmam gerek.
Merhaba
Muhtaçlık Belgesi alarak Kaymakamlık yardımlarına başvuru yapabilirsiniz.
Merhaba benim esim 2013 yilinda vefat etti bir cocugum var malulen emekli oldum ama yardim almak istiyorum ne yapmam lazim
Merhaba
Muhtarlıktan Muhtaçlık Belgesi alarak bağlı bulunduğunuz belediyeden yardım talebinde bulunabilirsiniz.
Merhaba ben size daha öncede yazmıştım.biz sağlık raporumuzu yüzde 65 olarak aldık diğer şartlarıda gerçekleştiriyoruz.Fakat vakıflar genel müdürlüğünü aradığım zaman raporun sürekli olması gerektiği zaten sürecin 2 yıl sürdüğü bütün siteleri incelediğimde sürekli diye hiç birşeyle karşılaşmmadım birde 2 yıl beklemek pek anlayamadım
Merhaba
Süreli ve Sürekli engelli rapor açıklaması aşağıdaki gibidir.
Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik’in Özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi başlıklı 13’üncü maddesinde
(1) Özürlü sağlık kurulu raporunun sürekli olup olmadığı ile süreli raporlarda raporun geçerlilik süresi mutlaka belirtilir.
(2) Özürlü sağlık kurulunca kişinin özür durumunun sürekli olduğuna karar verilmesi durumunda, özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde bu durum belirtilir. Ancak özür durumunun değişmesi halinde, kişinin talebi üzerine rapor ve buna bağlı kişinin özür oranı yeniden belirlenir.
(3) Özürlü sağlık kurulunca özürlünün özür durumunun sürekli olmadığına karar verilmesi halinde de bu husus ilgili bölümde belirlenerek özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi belirtilir. Zaman içinde değişebilen veya kontrolü gerektiren hastalıklar, hastanın önceki özürlü sağlık kurulu raporu da kurula sunularak, özürlü sağlık kurulunun belirleyeceği süre içinde yeniden görüşülür ve karara bağlanır.
(4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez. Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez. ” hükümleri ile düzenleme yapılmıştır.
Merhaba kayınpederimin üstüne oturduğu evin tapusu var oturduğu ev gelir getiriyor sayılıyormu.hiç bir şekilde geliri yok.70 yaşı da %50 özürlü eşinin emekli maaşı var.ama hiç bir şekilde kendisine para vermiyor.Eşinin maaşı yüzünden 65 yaşlılik maaşına başvuramıyor.muhtaç aylığında eşin gelirine bakılıyormu başvurabilirmiyiz gelir eş ve kendisinemi yoksa evde yaşayan kişi sayısınamı bölünüyor.
Merhaba
Muhtaç aylığı başvuru şartları bulunmakta ve bu şartlara uyan kişilerin başvuruları değerlendirmeye alınmaktadır. Muhtaç aylığı şartları şu şekildedir;
Yetim olmak
Yüzde 40 ve daha üzerinde engeli bulunmak
Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında herhangi bir işte çalışmamak
Maddi gelirinin olmaması
mrb
muhtac ayligi icin basvurdum %45 raporum var.basvuru sureci uzun surebiliyormus. eger basvurum kabul edilirse toplu odeme alinabiliyormu acaba basvuru suresine gore
Merhaba
Başvurunuz onaylandığı takdirde, onay aldığınız tarih ay başına denk gelirse o ay, denk gelmez ise bir sonraki ay ödemenizi alırsınız.
Merhaba yüzde 45 engelli raporum var neredeyse iki gün oldu basvuralı eğer aylık cıkarsa sonucları nasıl öğrenebilirim süreç nasıl işliyor e-devletten kontrolü mümkünmüdür bilgi verebilirseniz sevinirim.
e -devletten takip edebilirsiniz.
Merhaba,ben vgm yi aradım anne ve baba ayrı ise çocuk için muhtaç aylığına başvuru yapabilir miyiz dedim.cevap olarak hayır yapamazsınız,eğer anne veya babadan herhangi biri vefat ettiyse başvurabilirsiniz ayrı ise başvuramazsınız dendi.ama siz yorumlarda sorulara cevap verirken eğer velayetiniz babanızdaysa ve evli değilseniz yetim maaşı alabilirsiniz demişsiniz.ben anlayamadım bu durumda başvuru yapabilir miyim?yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
Merhaba
Eğer aile ayrı ise bu durumda da mahkeme kararına yönelik sorular formda doldurulması gereken zorunlu alanları oluşturmaktadır.
Merhaba eşim engelli maaşı alıyor muhtaç aylığına başvuru yapabilir mi yapsa çıkma ihtimali var mıdır
Merhaba
Muhtaç aylığı başvurusunda bulunmanız için herhangi bir gelirinizin olmaması gerekmektedir. Başvuru yapsanız da herhangi bir ödeme almanız mümkün olmaz.
İyi günler, muhtaç aylığı başvuru formunda en üstte Vakıflar Bölge Müdürlüğüne … yazıyor. Boş bırakılan yere ikamet ettiğimiz ili mi yazacağız yoksa Ankara mı? Posta yoluyla Ankara’ya yolladığımız için bir yanlışlık olsun istemiyorum yardımcı olur musunuz?
Merhaba, ilinizde Vakıflar Bölge Müdürlüğü varsa ilinizin adını yoksa Ankara yazabilirsiniz
Merhaba. 21 yıldır %97 ağır özürlü raporum var. Eşimden yeni ayrıldım. Anne ve babam bakıyor bana. Hiç bir taşınmazım ve gelirim yok. Ailemin geliri kısıtlı ve maddi olarak çok zorlanıyoruz. Engelli maaşında olduğu gibi aileye giren paranın kişi sayısına bölünmesi gibi bir durum bu aylıkta da var mı? Ben Ferdi olarak bu aylıktan yararlanabilir miyim?
Merhaba, engelli maaşı da muhtaçlık maaşı da aynı kanun kapsamında veriliyor. İkisinde de kişi başı gelire bakılıyor
Merhaba, Danışma Birimi’nin yorumunu gördüm ve bir hatayı düzeltmek istedim. Erkek kardeşimin %40 üzerinde engeli var ve Kasım 2017’de muhtaç aylığı başvurusu yapmıştık. Aradan 18 ay geçti ve Nisan 2019’da telefonla arayıp IBAn numarası faxlanması istendi ve kardeşim Mayıs ayında ilk muhtaç aylığını 817 tl olarak çekti. Annem ve babam emekli. Ailenin gelir durumu ve kişibaşına düşen ortalaması bundan hesaplanmıyor. Vakit kaybetmeden başvurun ve birkaç ay sonra durumunuzu sorgulatın yoksa siz de bizim kadar bekletilebilirsiniz.
Merhaba, annem için yazıyorum. Annem ve babam bir ay önce boşandılar ve annem nafaka almıyor. Hiçbir geliri yok. Dedemle anneannem vefat ettiler. Annem muhtaç aylığı başvuru şartlarını öğrenmek için Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gitti. Anneme engelli olmazsa muhtaç aylığı alamayacağını söyleyip göndermişler. Geçen haftada dul maaşı başvurusu için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gitti. Annemin boşandığı için dul olmadığını bekar olduğunu söyleyip göndermişler. Sizce ne yapmalıyız?
Merhaba, başvurular yazılı yapılmalıdır. Yani bir dilekçe ile müracaat etmeniz gerekmektedir.
1-Muhtaçlık aylığı başvuruları Vakıflar Genel Müdürlüğüne yapılıyor. Genel Müdürlüğün internet sitesinde bulunan formu indirip dolduruyorsunuz ve posta yoluyla Vakıflar Genel Müdürlüğüne (Ankara) gönderiyorsunuz.
2-Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına dilekçe ile müracaat ederek dul maaşı başvurusu yapıyorsunuz. Her iki kurumda da kararı komisyon veriyor.
Merhaba iki cocugumvar esim çalısamiyor ayagı kırık aksiyor ben ameliyat oldum gelir yok muhtaciz gercekten kanseri yendim şükur bize yardim edermisiniz Allah için inanin su elektirik odiyemiyoruz makinamda bozuldu çamaşırı yikayamiyorum enerjimde bozuldu yaptira miyorum
Merhaba, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat ederek yardım talebinde bulunabilirsiniz.
Merhba eşim işsiz hiçbir sigortamiz yk su an ufak 1.5 yaşında çocuğum var başvuru yapmak istiyorum ama vakıflar müdürlüğü sitesinde formlar sadece yetim ve engelli başvuru formları var ben nerden basvuralim acil cevap yazarmsnz
Merhaba, Vakıflar Bölge Müdürlüğüne bir dilekçe yazarak muhtaçlık aylığı başvurusunda bulunabilirsiniz.
Merhabalar, benim %40 engelli raporum var. Üzerime herhangi bir tapu yok, üniversite öğrencisiyim. Babamın üzerinden sigortaliyim. Muhtaç aylığı alabilmem için babamın beni sigortadan düşürmesi mı gerekiyor yoksa düşürmeden de başvurabilir miyim?
Merhaba, öğrenci olarak başvuru yapabilirsiniz.
merhaba ben antalyada yalnız yaşıyorum yüzde kırk engelliyim kaymakamlıktan 470tl engelli maaşı alıyorum yetmiyor yaş 54 çalışamıyorum istesemde iş veren yok kirada oturuyorum kirayı veremeyince evden cıkartıldım antalyada yaşıyorum en düşük ev kiraları 600tl olmuş ev bulamıyorum bana ne olur yardımcı olursanız sizlere dua ederim
Merhaba, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat ederek gıda yardımı talebinde bulunabilirsiniz.
Merhabalar, ben 2 ay önce cimer aracaligi ile basvuru yaptım evime gelip baktılar benden bazi seyler istediler birde banka hesap actirdilar ama para yatmadi acaba onaylanmadimi nasıl öğrenebilirim ? Onaylanip onaylanmadigini onaylanda ise ne kadar süre sonra yatar ?
Merhaba, başvuru süreci biraz uzun sürebiliyor. Ayrıca sonuç size yazılı olarak bildirilir
Mrb ben eşimden ayriyim 3 tane cocugum var Aile ve sosyal hizmetlerden ayda 530 lira yardım alıyorum çocuklarıma bakacak kimse olmadığı için calisamiyorum kirada oturuyorum başka gelirim yok muhtaç ayligigindan yararlana bilirmiyim
Merhaba, Sosyal Hizmetlerden aylık alırken başka sosyal aylık alamazsınız. Tek seferlik yardım için başvuru yapabilirsiniz.
Merhaba ben %90 engeliyim muhtaç ayli alabilir miyiz hiç gelirim yok ailemle madi sorunlar ve anlaşamıyoruz önceden 2022 masimla idare oluyordum kwssilince herşey teersine döndü Ne yapmaliyim bana devlet bakmış ihtiyaclar devlet desteğiyle yaşamıştım durumum z kötü değil ana bilgi verrseniz heryre başvurdum is kur vs belediyeler insan öz evladiyla konusmazmi
Merhaba, Vakıflar Genel Müdürlüğüne müracaat ederek engelli aylığı için başvuru yapabilirsiniz
Muhtaç aylığı için yaş sınırı var mı bir de internetten online başvuru yapılabiliyor mu?
Merhaba, muhtaçlık aylığında yaş sınırı yok. Online başvuru kabul edilmiyor. Vakıflar Genel Müdürlüğünün internet sitesinde bulunan formu indirip dolduruyorsunuz ıslak imzalı olarak. Tekrar posta ile Vakıflar Genel Müdürlüğüne gönderiyorsunuz. Başvuru bu şekilde
Merhaba 2.5 yasında bir çocuğum var eşim ve ben ssisz iki aydır is bulamıyoruz ev kira ne yapmamız gerekio zor durumdayız eşim asker e gidecek
Merhaba, eşiniz sevk belgesini aldığında asker eşi maaşı için başvuru yapabilirsiniz.
Babam vefat etti yetim maaşı alamıyorum resmî nikahları olmadığı için şuan annem de başka biriyle evlendi üniversite öğrencisiyim ve hiç bir gelirim Yok muhtaç aylığı alabilir miyim
Merhaba, geliri asgari ücretin 3’te birinden az olan kişiler muhtaçlık aylığı için başvuru yapabilmektedirler
Resmi nikah olmadiği için basvuruyu sgk ya degil, daha yukari yapmalisin… hangi devirde yasiyoruz….
İyi günler Anne ve babam vefat etti üniversite ögrencisiyim sadece burs alıyorum onun dışında bir gelirim yok imkanım oldukça kafelerde çalışıyorum bana muhtaç aylığı çıkar mı acaba
Merhaba, gelirin asgari 3’te birinden düşük olanlara verilmektedir muhtaçlık aylığı. Başvuru yapın komisyon onay verirse alabilirsiniz.
Aydınlatma metniyle birlikte mi çıktısını alıcaz yoksa sadece formu mu doldurup postaya vericez bide Çanakkale’de vakıflar bölge müdürlüğü yok heralde Ankara’ya mı yollıcam direk
Merhaba, çıktıyı doldurun ve imzalayın Ankara Vakıflar Genel Müdürlüğü adresine gönderin
Bir evde 4 aile kalarak yaşıyoruz gelen maaşları bankalar kesiyor ben hamişeyim ve evde bir yetim birde okuyan çocuk bulunmakta ev içralık oldu 3 ayı kaldı acil yardım bekliyoruz ne yapmamız gerekiyor.
Merhaba
Öncelikle Muhtaç Belgesi almanız gerekiyor. Muhtaç Belgesini mahalle muhtarından alabilirsiniz. Muhtaç belgesini aldıktan sonra bağlı olduğunuz yerin belediyesine başvuru yapabilirsiniz.
Mrb ben eşimden ayrıldım.kizima yardim parası alıyorum okuduğu için oğlum benm üstüme olmadığı için ona alamıyorum hicbir gelirim yok muhtaçlık maaşına başvuru yapsam alabilirmiyim.
Merhaba, Vakıflar Genel Müdürlüğünün internet sitesinde bulunan formu indirip doldurun ve posta yoluyla Vakıflar Genel Müdürlüğüne göndererek muhtaçlık aylığı başvurusu yapabilirsiniz. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına 2 ayda bir 550TL verilen dul maaşı içinde müracaat edebilirsiniz.
Memetasimaslan@gmil.com işzizim 4 aydir evde birşey kalmadı
Merhaba, Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Vakfına müracaat ederek yardım talebinde bulunabilirsiniz.
Mrb .25 yasinda bir erkek kardesim var.hic bir iste calimiyor ve sosyal guvencesi de yok.kardesimle ailece yasiyoruz.bir evimiz var.babam emekli ama dedigim gibi kardesimin hic bir geliri yok.muhtac ayligi alabilirmi?saygilar
Merhaba, kişi başı geliri asgari ücretin 3’te birinden az olması gerekmektedir.
Merhaba
Benim eşim 3 aydır ceza evinde kiracıyım ve bir tane 12 aylık bebeğim var kaymakamlığa başvuru yaptım ama 20 gündür gelen olmadı aile ve sosyal politikalara da başvuru yaptım aynı şekilde orada daha gelmedi lütfen yardımcı olun bana
Merhaba, başvurunuzu muhtarlık aracılığıyla yaparsanız daha hızlı sonuç alırsınız
Merhabalar. Ben anıl .42 yaşındayım. Anne ve babamı 94 senesinde kaybettim. Anne ve babamın üzerinde herhangi bir ev arsa v.b hiçbirşey yoktu.
Ben cezaevine girdim çıktım ve şuan iş bulmakta zorlanıyorum. İş vermiyorlar. İşkurda dahi başvurum var. Sabıkalı olduğum için sıcak bakılmıyor iş başvurularım.
Sgk yok, hastanede bakılamıyorum. Durumum hiçte iyi değil. Ben bu muhtaç aylığına bağlana bilirmiyim?
Size şimdiden tşk ediyorum.
Merhaba, başvurunuzu yapın komisyon onay verirse alabilirsiniz.
mrb üzerime 75 metre kare ev var istanbulda yaşıyorum calışamıyorum engelliyim %57 …anne ve babamla yaşıyorum sağlık sigortamda yok babamın bağkur emeklisi var 1300 tl … bn 2022 maaşına başvuracam aynı zamanda Vakıflar Genel Müdürlüğünün muhtaç aylığı nı alabilirmiyim başvurabilirmiyim ikisi bir arada mümkünmü ve münkün değilse 2022 engelli maaşı 483 tl sanırım vakıflar g. müd muhtaçlık maaşı aylık ne kadar hangisini alsam iyi olur saygılar
Merhaba, engelli aylığı ve muhtaçlık aylığı birlikte verilmez. Birisini tercih etmeniz gerekmektedir. Muhtaçlık aylığı 2019 Ocak ayında 819TL oldu
MUHTAÇLIK AYLIĞINA BAŞVURMAMIZDA YAŞADIĞIM EVİN BENİM ÜZERİME OLMASI SORUN OLURMU
Merhaba
Muhtaç maaşı almak için başvuru yapan kişilerin aşağıdaki şartları sağlaması gerekmektedir.
Başvuru yapan kişinin bir gelirinin ve aylığının bulunmaması,
Başvuru yapan kişinin bir sosyal güvencesinin olmaması,
Mahkeme kararı ile ya da bir kanun ile bakım altına alınmış olmaması,
Taşınmazları var ise bunlardan elde ettiği gelirin muhtaç aylığını geçmemesi
merhaba,58 yaşında annem benim yanımda yaşıyor toki konutlarından 60 m2 bir evi var ama herhangi bir maaşı olmadığı için evinde yaşayamıyor.Önceden kirada iken kaymakamlıktan 3 ayda bir 250 TL aldı buda geçimini sağlayamadığı için benim yanıma yerleşti benim sigortamdan sağlık açısından faydalanmakta .başvurmadığım hiç bir merci kalmadı diyebilirim,benim yanımda yaşadığı için eve giren maaştan dolayı anneme herhangi bir yardım çıkmıyor prosedür böyle diye.ama benim yanımdan ayrılırsada 3 ayda bir 250 Tl ile geçim sağlayamaz ki aylık 83 liraya geliyor,babamla ayrılmıslardı şuan babam hayatta değil yanı ne benim babamdan ne de dedemden bir maaş falanda kalmadı anneme.dul maaşı da alamıyor babam ölmeden önce boşandığı için.yaşlılık aylığı içinde yaşı engel malesef.ne yapmamız lazım yardımcı olur musunuz
Merhaba, anneniz boşandığı için babanızdan dul maaşı alamaz. Eğer sizin velayetiniz babanızdaysa ve evli değilseniz yetim maaşı alabilirsiniz. Sigorta engel değil. Diğer taraftan dairenin tapusu varken annenizin sosyal yardım alması zorlaşır