Öğretmenlik İçin Sağlık Raporu Nasıl, Nereden Alınır?

Öğretmenlik için zorunlu sağlık raporu, her hastaneden alınması mümkün değildir. Öğretmen olma yolunda istenen ve zorunlu tutulan sağlık raporu sadece tam teşekküllü hastanelerden alınabilir. Aile hekimlerinden alınan sağlık raporu öğretmenlik için kabul edilememektedir.

Öğretmenlik için istenen sağlık raporunu almanız için tam teşekküllü bir hastaneye müracaat edip, öğretmenlik için sağlık raporu istediğinizi beyan etmeniz gerekmektedir. Bu konuda önemli husus, sağlık raporunu alırken mutlaka öğretmenlik için istediğinizi belirtmelisiniz.

Öğretmenlik için sağlık raporu istediğinizi belirttikten sonra, hekimler sizi ciğer filmi, elektrokardiyografi, şeker, tansiyon, boy kilo ölçümü, kan testi gibi muayenelerden geçireceklerdir. Bunlara ayrıyeten de hekimler bazı tahliller yapabilir. Sözü edilen testlerden başarılı bir şekilden geçtikten sonra 1-2 gün içinde öğretmenlik için sağlık raporunuzu, müracaat ettiğiniz hastaneden alabilirsiniz.

Öğretmen İçin Alınan Sağlık Raporu Ücreti

Öğretmenlik sağlık raporu ücreti istenmesi konusunda net bir bilgi yoktur. Öğretmenlik için alınan sağlık raporunda ücret, müracaat edilen hastaneye, bulunan şehre göre değişkenlik göstermektir.

Öğretmen için alınan sağlık raporunda ücret isteyen kuruluşlar genellikle özel hastanelerdir. Fakat bazı durumlarda devlet hastaneleri de öğretmenlik için sağlık raporu ücreti isteyebilir.

Esas itibari ile özel hastanelerde öğretmenlik için sağlık raporu ücreti istenir, devlet hastanelerinde ise genellikle istenmiyor diyebiliriz. Fakat bu konuda kesin bir üslup ile öğretmenlik için sağlık raporu ücretsizdir diyemeyiz.

Öğretmenlik İçin Sağlık Raporu Nedir?

Öğretmenlik için gereken sağlık raporu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerek sözleşmeli gerek ise kadrolu öğretmen alımlarında istenmektedir. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı tüm öğretmenlerin, öğretmenlik başvurusunda sağlık raporunu zorunlu bir hâle getirmiştir.

Öğretmenlik için gereken sağlık raporunun üzerinde öğretmenlik görevine başlayacak kişinin hiçbir sorununu bulunmadığı, öğretmenlik görevini yapabileceği ifadesi bulunmalıdır. Bu tarz bir ifadenin bulunması için de öğretmen adayları, öğretmenlik için gereken sağlık raporunu almak için müracaat ettiği kuruluşa bunu beyan etmelidir.

Beyan etmediği takdirde, sağlık raporunun üstünde bu ifade yer almaz ve öğretmenlik başvurusunda gereken sağlık raporu alınmamış olur.

Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurusunda İstenen Belgeler

Sözleşmeli öğretmenlik başvurusunda bulunurken Milli Eğitim Bakanlığının istediği belgeler eksiksiz bir şekilde teslim edilmelidir. Sözleşmeli öğretmenlik başvurusunda gereken belgeler aşağıda sıralanmıştır.

  • Tam teşekküllü bir hastaneden alınan ve sözleşmeli olarak öğretmenlik yapacak kişinin sağlık durumunun öğretmenlik yapmasına elverişli olduğunu gösteren sağlık raporu istenmektedir. Sözleşmeli öğretmenlik başvurusunda sağlık raporu haricinde bir belge istenmeyecektir. Askerlik tescil belgesi, adli sicil raporu istenmeyecek, öğretmen adaylarının beyanlarına bakılacaktır.

Eğer şüpheli bir durum meydana gelirse öğretmenlerden adli sicil raporu, askerlik tescil belgesi ve sağlık raporu istenebilir. Eğer sağlık konusunda Milli Eğitim Bakanlığının yetkilileri tarafından bir şüphe duyulursa bu sefer sözleşmeli öğretmenlik yapacak kişiden ülkenin dört bir tarafında öğretmenlik yapmasına engel bir durumun olmadığını belirten sağlık raporu istenecektir. Sağlık raporları katî suretle tam teşekküllü hastanelerden alınmalıdır. Aile hekimlerinden ya da özel hastanelerden alınan sağlık raporları öğretmenlik için istenen sağlık raporlarında geçerli değildir.

Öğretmenlik İçin Sağlık Raporu Kaç Günde Alınır?

Öğretmenlik için alınacak sağlık raporunda, hekimlerin isteklerine ve sağlık raporunu alacak kişinin durumuna göre de değişebildiği gibi ortalama 6-7 polikliniğe gidilmesi gerekmektedir. Tabii, bu gidilmesi gereken 6-7 poliklinikte devlet hastanesi olduğu için sıralar olacaktır.

Bu sıraların beklenmesi, hastanede olan yoğunluk, tahlillerin yapılması vs. gibi süreler de hesaba katılırsa öğretmenlik için sağlık raporu alma süresi ortalama 3 günü bulabilmektedir. Tabii ki bu durum hastanenin iş yüküne ve öğretmenlik için sağlık raporu alacak kişinin durumuna göre de değişebilir.

Heyet Raporu ile Sağlık Raporu

Heyet raporu ile sağlık raporu farkı yoktur. İkisi de aynı anlama gelmektedir. Bazı kuruluşlarda heyet raporu ifadesi kullanılırken bazı kuruluşlarda ise sağlık raporu ifadesi kullanılmaktadır. Öğretmenlik için istenen heyet raporu da sağlık raporu anlamına gelmektedir. Heyet raporunu tam teşekküllü bir hastaneden gerekli tahliller sonucunda alabilirsiniz.

Sözleşmeli Öğretmen Maaşları

Sözleşmeli öğretmen maaşı 9.500 TL olmuştur. Bu sene ocak ayında gelen zamla ve enflasyon farkları ile birlikte öğretmen maaşları 9500 TL’ye yükseldi. Sözleşmeli öğretmenlere verilen ek ders ücreti ise net 33 TL’dir.

Öğretmen Maaşları Ne Kadar?

Öğretmen maaşı, öğretmenin ders verdiği kurslara, branşına ve ek derslerine göre değişiklik gösterdiği için bu konuda net bir yargı ile öğretmen maaşını belirleyemeyiz. Öğretmen maaşı miktarı bu hususlara göre değişiklik gösterdiği için ortalama bir miktar vererek 4000 TL ile 6000 TL arası olduğunu söylememiz mümkündür.

Öğretmen Alımları Ne Zaman?

2023 Yılı öğretmenlik atama tarihi belirli değildir. Fakat Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıklamalarına göre 2023 yılı içinde 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı olacaktır.

İş İçin Sağlık Raporu Nasıl ve Nereden Alınır?

Evlilik İçin Sağlık Raporu Nasıl Nereden Alınır?

Güncel Öğretmen Maaşları (Sözleşmeli ve Ücretli) Ne Kadar?

İlgili Makaleler

Bir Yorum
  1. Öğretmenlik İçin Sağlık raporunu Ankarada bulunan Ankara Cerrahi Tıp Merkezi veriyor. Zaman kaybetmeyin araştırma yapmak için

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu