SGK
Sosyal Güvenlik Kurumu ya da eski adıyla SSK, Türkiye vatandaşlarına sosyal haklardan yararlanmasını sağlayan kamu kuruluşudur. Gerçek ve tüzel kişilere yönelik hizmet verilmektedir. Sosyal güvenlik sisteminin kişilere yararı olacak şekilde yürütülmesini amaçlamaktadır. Sağlık, emeklilik gibi temel konularda kişilere güvenceler sunan SGK, 2006 yılında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’nı tek bir çatı altında toplanmasından oluşmuştur.
-
Sağlık Kurulu Raporu Ücreti Devlet, Özel, SGK
Sağlık raporu ücreti özel hastanelerde 350 TL’den başlarken, Devlet hastanelerinde 200 TL’dir. Ancak bu ücret bulunduğunuz şehir ve gideceğiniz hastaneye…
-
SGK Askerlik Borçlanma Hesaplaması ve Ödeme Yöntemi
Not: Bu yazı EYT öncesi dönemi kapsamaktadır. EYT ile birlikte askerlik borçlanması başvuruları E Devlet üzerinden, ödemeler ise bankalar aracılığı…
-
Askerlik Borçlanması Şartları Nelerdir? Borçlanma Tutarı
Askerlik borçlanması, SGK kapsamında çalışan kişiler için mümkün olan erken emeklilik şansı yakalanabilecek bir fırsattır. Askerlikte geçirilen sürelerin emeklilik zamanında…
-
Askerlik Borçlanması Sorgulama Nasıl Yapılır?
Askerlik borçlanma sorgulaması e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Başvurularını gerçekleştirmiş olan kişiler bu başvuruların sonuçlarını internet üzerinde kontrol edebilirler. Bu işlem için…
-
SGK Yapılandırma Ödeme, 6736 SGK Ödeme Nasıl Yapılır?
SGK yapılandırma ödemesi yapmak isteyenler; anlaşmalı bankaların şubelerine veya ATMlerine giderek ödeme yapabilmektedirler. Aynı zamanda internet bankacılığı ve mobil şube…
-
E-Devlet SGK Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama
E-Devlet SGK şahıs ödemeleri banka hesabına tanımlama işlemi ile uzun zamandır postane üzerinden yapılan süt parası, rapor parası, iş göremezlik…
-
E-Devlet SGK Rapor Parası Sorgulaması Nasıl Yapılır?
SGK rapor parası sorgulaması için e-devlet sistemi kullanılmalıdır. E-devlet sisteminin haricinde, Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesi üzerinden de rapor…
-
SGK Rapor Parası Hesaplaması Nasıl Yapılır?
Sosyal Güvenlik Kurumu rapor parası hesaplaması yapmak için SGK’nın resmi internet sitesinde yer alan hesaplama aracı kullanılmalıdır. SGK tarafından kullanıma…
-
Rapor Parası Nasıl Alınır? Gerekli Şartlar, Başvuru
Sigortalı çalışanın rapor parası, geçici iş göremezlik ödemesi için sigortalının durumunu bildiren doktor raporuyla SGK’ya başvurması gerekir. Başvuru sonucu E…
-
Ölüm İzni Kaç Gün? Memur, İşçi ve Özel Sektör
2023 yılında ölüm izni bağlı olunan sigorta koluna göre değişiklik göstermektedir. Memurlar 7 gün ölüm izni kullanırken, özel sektör çalışanları…
-
2023 Yeni Mezun Öğrencilerin Sağlıktan Yararlanma Süresi
Lisans ya da yüksek lisans eğitimini tamamlayan ve yeni mezun öğrenciler, belirli bir süre daha sağlık sigortasından faydalanabilirler. Kızların sağlık…
-
En Düşük ve En Yüksek Sigorta Primi Ne Kadar?
En düşük sigorta primi; günlük 166,80 TL ve aylık 1.668,83 TL’dir. Sigorta primine esas kazancın alt sınırı belirlenirken günlük asgari…
-
Dul ve Yetim Maaşı Ne Kadar? Nasıl Alınır?
Dul ve yetim maaşlarının miktarı, vefat eden sigortalının sigorta primleri miktarına göre ödenmektedir. Vefat eden kişinin sağlığında yapılan sigorta ödemelerine…
-
Ölen Babadan Dul Kızına Ne Kadar Maaş Kalır?
Ölen babanın maaşını dul kızı alabilir mi emekli babası vefat etmiş olan vatandaşları ilgilendiren konulardan biri olarak yer almaktadır. Vefat…
-
SGK Doktor Sorgulama Nasıl Yapılır, Nereden Öğrenilir?
SGK doktor sorgulama hizmeti internet üzerinden verilen bir hizmettir. Doktor sorgulama ile tedavi görecek kimseler, doktorlarının diploması olup olmadığını yani…
- 1
- 2