Süt Parası (Emzirme Ödeneği) Sorgulama ve Başvuru

Emzirme ödeneği yardımı 2022 yılı için 232 TL, 2023 yılı için 315 TL olarak belirlenmiştir.
Yıllar | Tutar |
---|---|
2023 Süt Parası | 315 TL |
2022 Süt Parası | 232 TL |
Süt parası (emzirme ödeneği) başvuruları ve sorgulama işlemleri e-devlet sistemi üzerinden yapılabilmektedir. Doğum durumunda hastanenin yaptığı işlemler, bazı durumlarda süt parasının otomatik olarak kişilere ulaştırılmasını sağlar. Hastanenin doğumdan hemen sonra sisteme doğum meydana geldiğini işlemesi, herhangi bir işlem yapılmasına gerek kalmadan süt parasının verilmesini sağlar.
Ancak bazı durumlarda sisteme doğum olayı işlese de doğum parası alınamayabilir. Bu durumlarda bireysel olarak başvuru alınması gerekmektedir.
Süt Parası Sorgulama Nasıl Yapılır?
Süt parasının varlığını sorgulamak için yapılması gereken e-devlet sistemine giriş yapmaktır. Giriş için kullanılacak şifre, PTT aracılığıyla alınabilmektedir. Şifre alımının ardından yapılması gereken, sisteme T.C. kimlik numarası ile giriş yapmaktır.
Şifre ve numara ile yapılacak giriş sonrasında e-devlet seçenekleri arasından Sosyal Güvenlik Ödemeleri menüsüne giriş yapılmalıdır. Hastanede yapılan doğumun ardından en geç 1 hafta içinde banka hesapları ve e- devlet sistemi kontrol edilmelidir.
Süt Parası Sorgulamak İçin TIKLAYINIZ
E- devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra kişinin sağ üst kısımda bulunan ‘Hizmetlerimiz’ bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu’nu işaretlemesi gerekmektedir. Ardından menü üzerinden Ödemeler seçeneği işaretlenmelidir. Ödemeler içerisinde bulunan Süt Parası seçeneği ile sorgulama ekranına giriş yapılabilir. Ekranda ‘Emzirme Ödeneği Sorgula’ yazısına tıklanarak sorgulama işlemleri gerçekleşebilir. Herhangi bir form doldurulmasına gerek kalmadan süt parası hakkında bilgiye böylelikle ulaşılabilir.
SGK Süt Parası Sorgulama
Süt parasını SGK müdürlüklerinden sorgulamak için yapmanız gereken binaları ziyaret etmektir. SGK binalarında bulunan görevlilere kimliğinizi vererek sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. ancak buralardan paranızı direkt olarak almanız mümkün değildir. Paranızı sadece devlet bağlantısı bulunan PTT şubelerinden alabilirsiniz.
Süt Parası Yardım Başvurusu
Süt parası başvuru işlemleri, normal şartlarda hastanelerden direkt olarak yapılmaktadır. yapılan doğum sonrasında hastaneler, annenin ya da anne yakınlarının herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmadan başvuruyu yaparlar. Ancak doğumdan sonra 1 hafta içerisinde yapılacak e- devlet sorgulamalarında veya diğer mecralarda süt parasının görünmemesi halinde annenin kişisel başvuruda bulunması gerekmektedir.
Doğum sonrasında alınacak süt parası için eğer e- devlet sisteminde herhangi bir işlem görülmüyorsa, yapılması gereken Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’ne kişisel başvuruda bulunmak olmalıdır. Başvuru sırasında anneden bir dilekçe doldurması istenir. Dilekçe içerisinde annenin doğum yaptığı tarih ve doğum yaptığı hastane yer almalıdır. Eğer anne evde doğum yaptıysa dilekçe içerisinde bu durum belirtilmelidir. Dilekçe 1 ay içerisinde işleme konacaktır.
İlgili içerik: Süt parası başvurusu yapın
Süt Parası Hangi Hesaba Yatırılır?
Süt parasının yatırıldığı hesap Ziraat Bankası hesaplarıdır. Eğer annenin zaten Ziraat Bankası’nda bir hesabı bulunuyorsa, hesaba otomatik olarak para yatırılır. Ancak annenin hesabı yoksa, PTT üzerinden anne adına para gönderilir. PTT hesaplarına süt parası iletilemez. Ziraat Bankası’nda hesabın bulunmaması durumunda kişiye PTT vezneleri aracılığıyla elden süt parası verilir.
Kişilerin süt parası alması için evraklar işleme konduysa, kişi doğumdan hemen sonra e- devlet üzerinden yönlendirme yoluyla parasını diğer hesaplara çekebilir. Bu hesapların Vakıfbank, Akbank veya Halk Bankası’nda olması şartı aranmaktadır. Bu kapsamda kişilerin bu bankalarda hesapları varsa, ancak Ziraat Bankası’nda hesapları bulunmuyorsa, e- devlet üzerinden yapılacak bir işlemle PTT kasasındaki para buralara aktarılabilir.
Süt Parası Yatırılmaması Durumunda İtiraz
Süt parasının yatırılmamasında itiraz süresi 5 yıldır. Eğer anne doğumdan itibaren 5 yıl içerisinde süt parasını almamışsa, 5 yıllık zaman aşımı dolduysa annenin tekrar başvuru hakkı bulunmamaktadır. Anne, bu durumda herhangi bir işlem yapamaz. Ayrıca annenin sistemde süt parası aldığı görülüyorsa, ancak anne bu parayı aldığını reddediyorsa, resmi evraklar dikkate alınır.
Erkekler İçin Süt Parası Yardımı Alma Şartları
Süt parasını almak isteyen erkeklerin taşıması gereken şartlar şu şekilde sıralanabilir:
- Eşin doğum yapmış olması gerekmektedir. kardeş ya da annenin doğum yapması durumunda bahsedilen para erkeğe verilmez.
- Erkeğin SSK’lı olması gerekmektedir.
- Doğum öncesinde bahsedilen SSK’nın en az 120 gün yatırılması gerekmektedir.
- Eşin çalışmıyor olması gerekmektedir.
Kadınlar İçin Süt Parası Yardımı Alma Şartları
Kadınların süt parası almasının koşulları şu şekilde sıralanabilir:
- Doğum yapanın kendisi olması gerekmektedir.
- SSK’lı olunması, çalışmaktayken doğum yapılması gerekmektedir.
- Son 15 ay içerisinde en az 120 günlük SSK’nın ödenmesi gerekmektedir.
- Kadının eşi çalışıyor olsa da, kendi sigortasına bakılmaktadır.
İşten Çıkmış SSK’lılar Süt Parası
İşten ayrılan kadınlar için süt parası ancak doğum sebepli işten ayrılmalarda verilmektedir. Doğum parası, çalışılan işe değil, devlete bağlı olarak verilen bir paradır. Bu nedenle işvereni etkileyen bir durum söz konusu olmaz. Annenin son 15 ayda 120 günlük sigortasının yatırılması durumu haricinde herhangi bir şartı taşımasına gerek kalmadan süt parası alması mümkündür.
4/B Mensupları Süt Parası Alabilir Mi?
4/B kapsamında çalışanlara süt parası verilse de, ayrıca bir başvuru gerektirmektedir. Bu kategoride çalışanlar, süt parası alabilmeleri için doğum yaptıklarını ayrıca beyan etmelidir. Dilekçe yazılarak doğum yaptığını beyan etmesi ve süt parası talep ettiğini beyan eden çalışana bu para 2 ay sonra gönderilir. Dilekçeye ek olarak çocuğun kimliği de çıkarılmış olmalı ve doğum belgesinin de dilekçeye eklenmesi gerekmektedir.
Eşleri SSK’lı Olanlar Süt Parası Alabilir Mi?
Eşin SSK’lı olması durumunda süt parası verilmektedir. Kişiler eğer SSK’lı değilse, eşlerin SSK’lı olduğunun beyan edilmesi durumunda bu parayı alabilmeleri sağlanmaktadır. Kadının sigortalı olması şartı burada aranmamaktadır. Ancak bu şart sadece resmi nikah bulunması durumunda aranmaz. Eğer annenin resmi nikahı yoksa, şart başka yollarla dikkate alınır.
Resmi Nikahı Olmayanlara Süt Parası
Süt parasında resmi nikah şartı sadece annenin SSK’lı olmaması durumunda aranmaktadır. Eğer annenin kendi sigortası varsa, resmi nikah şartı aranmaz. Annenin bebeğin babasını dilekçede beyan etmesine de gerek yoktur. Bebeğin doğum belgesi ile direkt olarak başvuru gerçekleşebilmektedir.
Memurlar Süt Parası Alabilir Mi?
Memurlar için süt parası almak, tüm memur kategorilerinde mümkün olmayabilir. Bu kapsamda uygulanan işlemler şu şekilde sıralanabilir:
- 657 sayılı kanuna tabi memurlar, süt parasından kesinlikle yararlanamaz. Emekli sandığına tabi olduğu kanunen belirtilen bu sınıf memurlar, süt parası alamaz.
- 4/A mensubu memurlar sözleşmeli çalışan sınıfında yer almaktadır. bu kapsamda çalışmakta olan memurlar, 4/B pozisyonunun farklı bir versiyonu olarak geçer. Bu nedenle süt parası alabilmek için dilekçe yazmaları gerekmektedir.
- Sürekli işçiler SSK’ya tabidir. Bu nedenle herhangi bir başvuru yapmalarına gerek kalmadan süt parası imkanlarından yararlanabilirler.
Süt Parası İle Doğum Yardımı Arasındaki Fark
Doğum parası ile süt parasının farkı birinin tüm annelere, diğerinin sadece SSK’lılara veriliyor olmasıdır. doğum parası, devlet vaatleri kapsamında anne olmuş tüm kadınlara verilmektedir. Ancak süt parası alabilmek için kişilerin sigortalarının ödenmiş olması ve şartları karşılaması gerekmektedir. Bunun yanında bazı durumlarda emzirme ödeneği için dilekçe yazılarak başvuru yapılması gerekir. Ancak doğum parası için herhangi bir dilekçe yazılmasına gerek yoktur.
Merhaba ben 2016 da doğum yaptım eşimin 137 günü var ama işten çıktı bu durumdan yararlanabiliyomuyum bilgi verir misiniz tesekkurler
Merhaba, anne yada babanın doğumdan önce 120 gün sigorta primi olması gerekmektedir. 120 gün sigorta primi olan anne yada babalar süt parası için başvuru yapabilir
Merhaba .Kartımı ATM yuttu ve ben hemen vakıf banka başvurdum .Başvurunuzu milli eğitime göndereceğiz dediler onlar da okula gönderir ,ama iki aydan fazla geçti ve kartım hala yok .Okulda soruyorum gelmedi diyorlar,banka ya soruyorum -bizim bileğimiz yok ,diyorlar .,milli eğitimden sorun.,müşteri ilişkileri arıyorum :biz takip etmiyoruz diyorlar .Nasıl bulayım ucunu
Merhaba, banka şubesine bir dilekçe yazarak yeni kart talebinde bulunun. Kart yenileme işlemine banka bakıyor.
Meraba benim bi oğlum 05.07.2017 diğer oğlum ise 24.12.2018 dogumlu bu durumda ikisinede yardım alabilir miyim aceba ??
Merhaba, doğum yardımı ve süt parasında süre 5 yıl olduğundan iki oğlunuz için de başvuru yapabilirsiniz
Slm hocam ben 29.12.2016 da doğum yaptım.Eşim sigortalaydı eşim çocuğun kimliğini 29.12.2016 değilde 01.01.2017 yapmış ssk gidip süt parası sormak için eşime süt parası alamazsınız kimlik doğru değil diye . Ben bu durumda süt parasını alma hakkım varmı bilgi verirseniz sevinirim teşekkür ederim
Merhaba, doğum raporuyla birlikte başvurunuzu yapabilirsiniz.
Merhabalar. Eşim doğum yaptı süt parasını almak için 170 i aradım. 120 gün prim lazım dediler. Geçen seneden 119 gün primim var. Dogum tarihi 16 ocak 2019 ben süt parası alabilirmiyim.
Merhaba, yeni yılda sigortanız devam ederse Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat ederek yardım alabilirsiniz. Sigortanız yoksa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat ederek yine yardımı alabilirsiniz.
E devletten baktığımda 12.ay primim yatmış görünüyor. 1. Ay primim görülmediği için mi acaba olabilirmi.
Kaymakamlığa gittim sosyal yardımlaşma ya siğortanızın olmaması gerekiyor dedi ve yeşil kartlı olmam gerekiyormuş. ne yapmam gerekiyor.
Sigortam halen devaö ediyor. Dün 170 den aradılar 120 gün olmadığı için alamazsınız dediler. Ne yapmam gerekiyor.
Merhaba, doğumdan önce 120 gün sigorta priminiz olması gerekmektedir. O tarihte sigortanız yoksa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat etmeniz gerekmektedir.
soydanahmet6020@gmail.com
Süt parasını almak içim SGK yakutumuza gittim Doğum raporları girilmemiş sesi tekrar hastaneye gittim oradaki bu işlemleri yapan bayan siz süt parası alamazsınız dedi sözleşmeli memur gözüküyorsunuz dedi.süt parasını almak için neyapmalıyım
Merhaba, doğum raporuyla birlikte çalıştığınız kuruma müracaat ederek süt parası alabilirsiniz.
Merhaba 18.02.2015 doğumlu oğlum bugün sosyal hizmetlere gittim 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğanlar bu kanundan yararlanır dediler net bir tarih var mı acaba sorularda ve cevaplarda 5 yaşı dolmamış olması gerek diye belirtiyorsunuz biz daha 4 olmadık
Merhaba, çocuğunuz 5 yaşını dolduruncaya kadar müracaat edebilirsiniz. Başvuru süresi 5 yıldır.
Eşim 21 temmuz 2018 de doğum yaptı bizim süt parasından bilgimiz yoktu bugun baktım param PTT ye yatmış fakat son ödeme tarihi geçtiği için para gitmiş ben bu parayı nasıl alabilirim tekrar
Merhaba, doğum belgesiyle tekrar müracaat ederek doğum yardımı ve süt parası alabilirsiniz.
Merhaba süt parası ile ilgili doğum yapılan hastahane başburuyor denildi, bu doğrumudur yoksa sgk ya başvurmak mı gerekir?
Merhaba, doğum yardımı parası ve süt parası için doğum raporuyla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmeniz gerekiyor.
Merhaba 22.04.2013 yilinda doğum yaptım hiç süt parasını almadım ev hanimiyim. Süt parası alabilirmiyim?
Merhaba, doğum yardımı ve süt parasına sür 5 yıldır. 5 Yılı geçtiğinde zaman aşımından alamazsınız.
Merhaba esim 2008 den beri memur ben suan calismiyorum..2016 yilinda bir cocugumuz oldu..benim sigorta gecmisim var fakat 2009-2011 arasinda..dogum parasi aldim fakat emzirme odenegi almadim..bu odenegi alabiliyormuyuz acaba? alabiliyorsak ben mi almaliyim nereye basvurmaliyim? Esim kurumunami basvuracak
Merhaba, Emzirme ödeneğine hak kazanan sigortalılardan Kanunun 9 uncu maddesine göre sigortalılığı sona erenlerin, bu tarihten başlamak üzere üçyüz gün içinde çocukları doğarsa, sigortalı kadın veya karısı analık sigortası haklarından yararlanacak sigortalı erkeğe, doğum tarihinden önceki onbeş ay içinde en az 120 gün prim ödenmiş olması şartıyla emzirme ödeneği verilebilecektir.
Emzirme ödeneği için memurlar çalıştığı kuruma, sigortalılar ise SGK’ya başvuru yapıyor. Eşiniz çalıştığı kuruma müracaat ettiği takdirde emzirme ödeneği alabilirsiniz.
https://www.sosyalyardimlasma.net/sut-parasi-sorgulama-ve-basvuru-islemleri
Merhaba 18.03.2016 yılında doğum yaptım ikinci doğumum doğum parası olarak 400 tl pttden aldım ama süt ödeneği için başvuru yapmadım şimdi yapabilirmiyim ben çalışmıyorum eşim sigortalı nasıl yol izlemem lazım başvuruyu benmi yoksa eşimmi yapmalı
Merhaba, eşiniz doğum raporuyla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat ederek süt ve emzirme ödeneği alabilir
Meraba. Ben çalışmıyorum. Yaklaşık 1 ay sonra doğum yapacağım. Eşim 1 yıl boyunca sigortalı olarak çalıştığı yerden yeni ayrıldı ve başka bir sigortalı işte çalışmaya başladı. Süt parasını alabilmek için eşimin doğumdan hemen önceki 120 günlük primin mi yatmış olması gerekiyor yoksa doğumdan önceki 1 yıl içerisinde mi 120 günlük primin yatmış olması gerekiyor. Yani ben bu durumda süt parasından faydalanabiliyor muyum
Merhaba, doğumdan önceki bir yıl için 120 günlük sigorta ödemesi şartı aranıyor. Doğum yardımı alabilirsiniz.
Mrb ben 11.09.2013 te doğum yaptım geriye dönük sigorta da var ama emzirme ödeneğinden yeni haberim oldu başvuru yapsam alabilir miyim emzirme ödeneği geriye dönük.
Merhaba, yardım geriye dönük beş yıl içinde veriliyor. 5 Yılı tamamlamadan müracaat etmeniz gerekir.
Merhaba ben öğretmenim.eşim sigortalı yeni doğum yaptı.süt parası alabilir miyiz? Hangimizin nereye başvurması gerekiyor.
Merhaba, süt parası ve doğum yardımı için kamu çalışanları çalıştıkları kuruma, sigortalı çalışanların ise Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuru yapmaları gerekiyor. Aileden anne yada babadan sadece birisi başvuru yapabilir. Siz başvuru yapacaksanız doğum raporu ile birlikte çalıştığınız kuruma, eğer eşiniz başvuru yapacaksa yine doğum raporu ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmesi gerekir.
merhaba ben memurum süt parası için SGK ya başvurdum onlar çalıştığın kuruma başvurman lazım kurumuma başvuru yaptığımdaysa bizim böyle bir ödememiz yok diyor ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba,
Süt parası için memurlar çalıştığı kuruma, sigortalılar ise SGK’ya başvuru yapıyor. Siz doğum raporunuzu ekleyerek dilekçenizi kuruma verin yetkililer gereğini yapar.
EŞİM SİGORTALI BEN MEMURUM SÜT PARASI ALABİLİRMİYİZ
Tabi alabilirsiniz. Kamu çalışanları çalıştıkları kuruma müracaat ederek, sigortalılar da SGK’ya müracaat ederek süt parası talebinde bulunabilir. Kendi adınıza yada eşinizin adın başvuru yaparak alabilirsiniz.
https://www.sosyalyardimlasma.net/sut-parasi-sorgulama-ve-basvuru-islemleri
Merhaba. Kari koca memur olarak çalısıyoruz. Dogum yardimi icin basvurduk. Oradan bize 170i arayin süt yardimi icin denildi. Aradik ancak bir sonuc alamadik. Sorum su: devlet memurlari sut parasi alabiliyor mu ?
Doğum raporuyla birlikte SGK’ya müracaat etmeniz halinde alabilirsiniz.
23.05.2018 tarihinde doğum yaptım. Süt parası 300 TL halen yatmadı . Eşim SSK lı çalışan.
Başvuru yaptınız mı? Eğer doğum raporu ile SGK’ya başvurunuzu yaptıysanız, bulunduğunuz yerin PTT şubesine ve Ziraat Bankası Şubesine sorabilirsiniz
Merhabalar ben 5 yildir ayni işyerinde sigortalı olarak çalışıyorum esimde kendisi sigprtali 5 nisanda doğum yaptı son 1 yıl içinde 120 gün prim olmasi gerekiyormus sut parasi hakkı kazanmak icin esim hala calisiyor ve ben zaten sigortali oldugum icin ben hak kazanmis olmuyormuyum?
Anne yada babanın sigortalı olması gerekiyor. Babanın sigortası üzerinden doğum raporu ile SGK’ya başvuru yapabilirsiniz.
süt parası almam için bi yere başvurmam gerekiyormu
Doğum raporu ile SGK’ya başvurmanız gerekiyor
Merhaba benim esi koy korucusu bende sgkliyiz bende sut parasi alabilirmiyim
Merhaba Doğum parası için mayısta başvurdum hala alamadim neden acep
Ziraat Bankasından yada PTT Şubesinden kontrol ettiniz mi
Merhaba dün postaneden süt parası almak için gittim yatirilmamis dendi ama hastanede bana süt parası direk yatırılıyor denmişti şimdi ne yapabilirim
Yazımızda da belirtildiği gibi süt parası ödemeleri her ayın 8 i ile 14 ü arasında yatırılmaktadır.
Kolay gelsin hocam yardımlarınız için tesekkurler.
Bı sorum vardı yardımcı olursanız minnettar olurum.
İlk çocuk için 300
2 çocuk için 400
3 çocuk için 600 TL verilen çocuk yardımında 2015 ten sonra doğan çocuklar için diyor.
Benim 2010 ve 2014 te 2 çocuğum doğdu
3. Cocugumsa 10 gün içinde doğacak .
Ben 600 TL mi yardım alacam yoksa 300 TL mi
Orda bı yanıltmacami var acaba 2015 ten sonra doğacak 1 2 3 çocuk kelimesinde teşekkürler
2015 yılı itibariyle doğan çocukları kapsadığı için size ilk çocuğunuz mayetinde ödeme yapılacaktır. Eğer farklı bir uygulama olursa bizleri de bilgilendirirseniz seviniriz. Bu sayede aynı soruyu soranlara da yardımcı olabiliriz.
İlginiz için teşekkürler
İlk iki çocuk hangi tarihte doğarsa doğsun çocuk sayısına göre alıyorsunuz yani 2015 tarihinden sonra doğmuş bir çocuğunuz varsa ve o tarihten önceki doğmuş 2 çocukla birlikte 3 çocuk parası olan 600tl yatıyor hesabınıza
BEN EV HANIMIYIM EŞİM KAMUDA CALISIYOR BEN DOGUM PARASI HARİÇ SÜT PARASI ALABILYORMU
Esiniz calistigi kurumdan alabilir
4 b tarim bagkurluyum 12 yıldır düzenli ödüyorum 18 02 2019 tarihinde dogan bir bebegimiz var sut parasi icin nereye basvuru yapmam lazim
Merhaba, doğum raporu ve kimlik kartı ile Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmeniz gerekmektedir.
Mrb ikizlerim 09.05.2013 dogumlu sgkliyim halen calisiyorum sut parasi başvursam alabilir miyim
Mrb ikizlerim 09.05.2013 dogumlu süt parasi icin basvuru yapsam alabilir miyim
Merhaba ben suriyeliyim. 2yaşında çocuğum var bundan 4ay önce ptt ‘den süt parası çektim 2 seferde gittim . Adıma maaş yok diyorlar ne yapmalıyım 🙂 nereye başvurmalıyım
🙂 bende eşimde sigortasızız sigortasızlığın bir parmağı varmı ?
Bn çalışmıyrum esim sigortalı bankaya para yatmş ama eşim çalistgi için gidip cekemdi bn cekeblrmym acaba
Benim kocam sigortalı 2 ay önce doğum yaptım ben başvuru yapabilirmiyim kocamin yerine
Esiniz dogumdan once en az 120 gundur sigortali ise basvuru yapabilirsiniz
Merhaba benim kızım 26.12.2013 lü süt parasından yararlana biliyormuyum.
Maalesef yararlanamazsınız
Merhaba ben 2016 Haziran ayında işten ayrıldım Mayıs 2017de dogum yaptım bende süt parası alabilir mıyım
Eşiniz sigortalı olarak çalışıyor mu?
Merhaba kızım 3 yaşında bide 20 günlük bebeğim var ikisine de süt parası alabilirmiyim ve toplamda nekadar alırım bilgi verirseniz çok memnun olurum teşekkür ederim simdiden
İki bebeğiniz içinde gerekli şartları taşıyorsanız süt parası alabilirsiniz. Alacağınız tutar her cocuk için 149 TL dir.
Merhaba benim sigortam yok esiminde süt parası bende alabilirmiyim
Merhaba, 2010 ve 2012 doğumlu iki çocuğum için geriye dönük süt parası alabilir miyim?
Maalesef bu durumda almaniz mumkun gorunmuyor
Benim oqlum 04.03.2017 doqum lu çocuk parasını aldım süt parasını almadım nasıl alabilirim
Evet alabilirsiniz
Merhaba benim iki cocugum var 2011 ve 2014 dogumlu sut parasi ve 2cocuk parasi 400tl yi alabilirmiyim
merhaba bu ödeme sadece bir defalık mı oluyor
Merhabalar sut parasi odemesi tek seferliktir
Memur eşleri alıyor mui
Merhaba benim 3 çocuğum var geçmis yillarin parasini alabiliyormuyuz
Merhaba benim 3yaşında kızım. İçin süt parası alabilirmiyim
Evet alabilirsiniz
sadece ben ssk li caisiyorum once basvurmadim bir cocugum 4.5 yasinda bir cocugum 1.5 yadinda badvurabilirmiyim
Merhabalar Cuma Bey, bu durumda başvuru yapabilirsiniz.
Merhaba ben yeni doğum yaptım süt parasıyla bilgi alabilirmiyim
Merhaba, doğum raporuyla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat ederek süt parası talebinde bulunarak 149TL alabilirsiniz.
https://www.sosyalyardimlasma.net/sut-parasi-sorgulama-ve-basvuru-islemleri